Pysznie bez glutenu

Grażyna Bober-Bruijn, Gosia Wier

Kuchnia i diety


Format: 188 x 246 mm

Oprawa: broszurowa

Liczba stron: 192

26,00 zł

Oszczędzasz -35%

39,99 zł


Opcje dostawy:

  • Odbiór osobisty w księgarni0,00 zł
  • Paczkomaty 24/77,99 zł
  • Poczta Polska Paczka488,99 zł
  • Poczta Polska Paczka48 (Pobranie)10,99 zł
  • InPost Kurier8,99 zł
  • InPost Kurier (Pobranie)9,99 zł
  • Kurier DPD9,99 zł
  • Kurier DPD (Pobranie)12,99 zł
  • Przesyłka zagraniczna (Unia Europejska)100,00 zł


  • Darmowa dostawa od

  • 69,90 zł
  • Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy.

    „Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych dla życia dolegliwości. Coraz więcej ludzi decyduje się na rezygnację z glutenu, aby być zdrowszym i szczuplejszym”.

    Pierwsza książka autorstwa Grażyny Bober-Bruijn z pięknymi fotografiami Gosi Wieruszewskiej. Znalazło się w niej ponad 100 przepisów na proste potrawy bezglutenowe zilustrowane ok. 400 zdjęciami i rysunkami. Przepisy zostały dobrane tak, aby sprawdziły się podczas rodzinnego przygotowywania dań i zachęcały do własnych poszukiwań kulinarnych.

    Autorki udowadniają, że pewne ograniczenia wynikające ze względów zdrowotnych wcale nie muszą zubożyć diety; zachęcają do własnej interpretacji przepisów, modyfikowania ich, urozmaicania, a nie tylko podejmowania prób odtwarzania; do gotowania z dziećmi, aby zaszczepić im nawyki przygotowywania jedzenia w domu oraz sięgania po to, co dobre i zdrowe, nauczyć je gotowania, przekazać umiejętności i styl jedzenia. To co wynosi się z domu. Gotowanie to także podejmowanie decyzji, wybieranie, uczenie się odpowiedzialności.

    • Wydanie: 1
    • Data wydania: 19.11.2014
    • Oprawa: broszurowa
    • Liczba stron: 192
    • Format: 188 x 246 mm
    • Cena katalogowa: 39.99
    • ISBN: 978-83-7758-884-0
    • Autor: Grażyna Bober-Bruijn, Gosia Wieruszewska
    Oceń 
    Edyta Grygorcewicz
    2014-11-26

    Zachwycona Mama

    Wreszcie coś dla zabieganych mam! Łatwe, sprytne i smaczne przepisy! Pierwsze próby wspólnego gotowania mamy już za sobą. Pysznie i ... bez glutenu. No i piękne zdjęcia pięknych dzieci!

      Napisz swoją opinię

      Pysznie bez glutenu

      Pysznie bez glutenu

      Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy.

      „Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych dla życia dolegliwości. Coraz więcej ludzi decyduje się na rezygnację z glutenu, aby być zdrowszym i szczuplejszym”.

      Napisz swoją opinię

      21 innych książek z tej samej kategorii: