Włoska sztuka dobrego gotowania

Pellegrino Artusi

Bestseller Nowość

Format: 16.5 x 24.0 cm

Oprawa: miękka ze skrzydełkami

Liczba stron: 512

32,44 zł

Oszczędzasz -35%

49,90 zł


Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Ta książka jest niedostępna


Opcje dostawy:

  • Odbiór osobisty w księgarni0,00 zł
  • Paczkomaty 24/77,99 zł
  • Poczta Polska Paczka488,99 zł
  • Poczta Polska Paczka48 (Pobranie)10,99 zł
  • InPost Kurier8,99 zł
  • InPost Kurier (Pobranie)9,99 zł
  • Kurier DPD9,99 zł
  • Kurier DPD (Pobranie)12,99 zł
  • Przesyłka zagraniczna (Unia Europejska)100,00 zł


  • Darmowa dostawa od

  • 69,90 zł
  • Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii

    Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.

    Książkę przetłumaczyły: Tessa Capponi-Borawska, znana italianistka i wykładowca  Uniwersytetu Warszawskiego, zajmującą się od lat popularyzacją włoskiej kultury i kuchni, autorka książek Moja kuchnia pachnąca bazylią i Dziennik Toskański, a także dziennikarka pisząca od lat felietony dla „Twojego Stylu” i „Kuchni” oraz Małgorzata Jankowska-Buttitta, również italianistka, antropolog kultury, dziennikarka, autorka książki Niezapomniana kuchnia Warmii i Mazur, a także wielu interesujących wykładów i felietonów o gastronomii oraz kulturze Włoch w polskiej prasie i radiu. 

    • Tytuł oryginału: La scienza in cucina e l'arte di mangiar bene
    • Tłumaczenie: Tessa Capponi-Borawska, Małgorzata Jankowska-Buttitta
    • Wydanie: 1
    • Data wydania: 15.11.2017
    • Oprawa: miękka ze skrzydełkami
    • Liczba stron: 512
    • Format: 16.5 x 24.0 cm
    • Cena katalogowa: 49,90
    • ISBN: 978-83-287-0764-1
    • Autor: Pellegrino Artusi

    Nikt nie dodał jeszcze żadndego komentarza do tej książki.

    Napisz swoją opinię

    Włoska sztuka dobrego gotowania

    Włoska sztuka dobrego gotowania

    Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii

    Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.

    Napisz swoją opinię

    23 innych książek z tej samej kategorii: